Vandaag op SJT

Italiëreis - dag 5

We sloten onze laatste ochtend in Rome af met een bezoek aan Villa Borghese. Daar zagen we enkele prachtstukken van Bernini en van Caravaggio. De marmeren beelden leken levensecht. Na een verkwikkende bustrip naar Assisi, waarbij de meesten wat slaap inhaalden, bezochten we de San Francesco en Santa Chiara. Na een steile wandeling in stilte zagen we een klein, schattig en sober middeleeuws kerkje, waar we een mooi zicht hadden over het landschap. We daalden de heuvel terug af richting ons hotel waar we een heerlijke Italiaanse maaltijd voorgeschoteld kregen. Onze ‘animatoren’ verrasten de groep met een leuk avondspel dat plaatsvond in het centrum van Assisi. De zoektocht naar het verloren be

Projectdag 3de jaar

Het trimester werd afgesloten met een gevarieerde projectdag. In de voormiddag volgden de leerlingen een sessie rond relationele en seksuele vorming en speelden ze het spel “Papier hier, schaar daar”. Hierin werden de handelsverhoudingen tussen de landen in de wereld nagebootst. Met de hele groep genoten we van een heerlijke Brusselse maaltijd. Een quiz in het thema Brussel en de rapportenuitreiking sloten deze boeiende dag af.

Italiëreis - dag 4

Na een stevige wandeling komen we aan in Vaticaanstad. We zien van ver de indrukwekkende koepel van de grootste kerk ter wereld opdoemen. Ondanks het vroege uur zien we al een lange rij wachtenden voor een bezoek aan de Sint-Pieterskerk. Het wachten vervliegt snel dankzij enkele spelletjes kaarten, ninja of grappige foto’s nemen. Na een beklimming van 531 treden worden we getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad. Ook binnenin valt onze mond meermaals open van verbazing. Na de middag staan er heel wat gidsbeurten op het programma. Het pantheon, enkele jezuïtenkerken en de piazza navona hebben nu geen geheimen meer voor ons. Met 25 km in de benen, schuiven we graag onze benen onder ta

Italiëreis - dag 3

Vandaag vroeg uit de veren!! Een ochtendbezoek aan het Colosseum onder een opkomende zon wekt ons beetje bij beetje. Met enige verbeelding kunnen onze medeleerlingen tijdens de eerste gidsbeurten een duidelijk beeld schetsen van de grootsheid van het amfitheater en van de gladiatorenspelen die er gehouden werden. Vervolgens bezochten we het forum Romanum, waar we opnieuw werden ondergedompeld in de geschiedenis van het oude Rome. We zagen gerechtsgebouwen en tempels en kregen een duidelijk beeld van de opbouw van de oude stad. Na een interessante rondleiding kregen we de tijd om rustig te lunchen en een ijsje te eten onder een stralende zon. Na de middag wandelden we over de keizerlijke fora

Voetbaltraining

Iedere week krijgen de internen van afdeling 1 voetbaltraining van Jef en Andreas. De internen kijken iedere week uit naar dit moment op donderdagavond. De inzet mag gezien worden gezien.

Een vaste waarde op internaat: netbal voor de meisjes

De meisjesinternen spelen al sinds mensenheugenis netbal onder elkaar. De kers op de taart is de competitie tussen de meisjes van het 1ste en 2de jaar. De winnende ploeg wordt getrakteerd op de felbegeerde gourmetschotel. De trainers, Marie, Chloé en Anaël verrasten de meisjes met een prachtige sweater voorzien van de persoonlijke namen. Wedden dat het spelen in zo’n professionele outfit de competitiegeest ten goede.

Nieuw op internaat: Taekwondo onder leiding van Ahmad

Een aantal internen van 2 en 3 bekwamen zich in deze Koreaanse sport. De bedoeling is vooral om het zelfvertrouwen, de discipline en de lichaamscoördinatie te vergroten. De eerste lessen smaakten alvast naar meer.

Ontspannende woensdagnamiddag op het internaat.

De internen van B-3 en 4 konden zich de laatste woensdagmiddag voor de paasvakantie nog eens goed uitleven. De studiemeesters hadden de beste activiteit voor op het laatst gereserveerd. Afdeling B mocht samen met mevr. Duré en dhr. Dammen paaskuikentjes maken. Zelfs de meest ongedurige intern toverde een mooi exemplaartje uit een bolletje wol. De internen van 3 en 4 werden gemixt en in 4 ploegen verdeeld voor “the best sjt-games forever” onder leiding van dhr. Proost en Collignon. Meer dan 2 uur werd gestreden om de trofee en de eerste prijs, nl. een pot Nutella en een colaatje, ambrozijn en nectar van veel internen. Aan de titanenstrijd te zien waren deze godenspijs en –drank goed

Italiëreis - dag 2

Onze eerste ochtend 'uitgerust' wakker geworden op Italiaanse bodem. Een achttal durfde het zelfs aan om al joggend een eerste blik op de opgegraven site te werpen. We begonnen onze dag met een ontbijt met veel verschillende taartjes en nog wat lekkers inclusief een zicht over het oude zonnige Pompei. We kozen de beste outfit uit en wandelden naar de archeologische site van Pompei. Helemaal onder de indruk van de 'moderne' Romeinen liepen we door de straatjes van de oude stad. We bezochten villa's, bakkerijen, thermen, het amfitheater, het theater, het bordeel en het Forum met op de achtergrond de Vesuvius. We kregen een indrukwekkend beeld van hoe de Romeinen er in die tijd leefden. Na een

Italiëreis - dag 1

Piacere di cono scerti. We waren deze ochtend de stakende taxichauffeurs net voor en na een rustige vlucht zijn we geland in het zonnige Napels. Al rijdend door de rustieke stadjes leerden we onze eerste woordjes Italiaans. Onze eerste stop was Paestum, waar we authentieke Griekse tempels bewonderden en de Griekse cultuur opsnoven in het plaatselijke museum. We zagen er onder meer de schitterende graftombe van de duiker. Nadien reden we met de bus naar ons hotel in Pompeii waar we een eerste keer van een heerlijke antipasta smulden. We eindigden de dag met een avondwandeling.

Wiskundig Wiske.

"Jaarlijks organiseert de Vrije Universiteit Brussel een wedstrijd voor wiskundeknobbels uit de derde graad van het secundair onderwijs. De leerlingen buigen zich in een voorronde over een aantal uitdagende wiskundige opdrachten. Voor de Turnhoutse regio kon onze school zich plaatsen voor de finale met zowel een groep van het vijfde jaar als het zesde jaar. De finale van de Wiskunnend Wiske wedstrijd gaat door op pi-dag in Brussel."

100 dagen - namiddagactiviteit

's Namiddags probeerden de zesdejaars zoveel mogelijk landen in Afrika te veroveren door elkaar te bekampen in levensgrote gezelschapsspelen.

100 dagen - receptie, speech & maaltijd

Michiel Kellens, voorzitter van de leerlingenraad, schetste in zijn speech de belevenissen op school van de voorbije jaren, waarna de zesdejaars het glas konden heffen op hun laatste 100 dagen. Aansluitend konden ze aanschuiven aan een Mexicaans buffet. De taco's en wraps smaakten onder begeleiding van het Mexicaanse bandje.

100 dagen - voormiddagactiviteit

In de voormiddag streefden onze zesdejaars hun American Dream na, dansten ze erop los op de speelplaats en speelden ze verschillende Chinese spelen.

100 dagen - ontbijt & welkom

Vandaag vieren de zesdejaars hun laatste 100 dagen op de secundaire school. Wij startten alvast met een stevig ontbijt en een show waarbij de leerkrachten het beste van zichzelf gaven. Geniet u mee met onderstaande foto's.

Kangoeroewedstrijd

Meer dan 50 leerlingen namen vanmiddag deel aan de Kangoeroewedstrijd. Anderhalf uur lang werd er ijverig en geconcentreerd gerekend en gepuzzeld.

Sing-in

Samen zingen is heel fijn. De “Eerste SJT Sing-in” leverde het bewijs. Tijdens deze allereerste editie gingen veel leerlingen op de uitnodiging in om uit volle borst mee te zingen met karaokeversies van hedendaagse songs en enkele klassiekers. Een nieuwe traditie lijkt geboren.

Tweede ronde wiskunde olympiade

Twintig leerlingen van onze school selecteerden zich voor de tweede ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade in Antwerpen. Misschien wenkt voor enkelen onder hen de finale!

Personeelsfeest

Vrijdag 9/03 verzamelden een kleine 250 genodigden voor het Sint-Jozeffeest. Onderwijzend personeel samen met het onderhouds- en poetspersoneel van de 4 sjt-scholen en de leden van de raad van bestuur waren uitgenodigd voor een gezellige avond. Via dit feest wil de school al haar medewerkers bedanken voor de grote betrokkenheid tijdens het voorbije schooljaar. Die avond wordt ook altijd een blij weerzien met de collega’s die reeds op pensioen zijn. De gezellige aankleding in de vernieuwde refters, het glaasje cava tijdens de verwelkomingstoespraak waarbij samen het lied “Stand by me” gezongen werd, het genieten van de lekkere viergangenmenu met als toetje nog een gezellig dansfeest met e

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief