Vandaag op SJT

Hockeytrainingen op maandagavond

Op maandag trekken telkens een 30-tal internen naar de velden van Taxandria voor hockeytrainingen. Allemaal zitten ze in een hockeyploeg verspreid over het ganse land en nu krijgen ze de kans om ook tijdens de week te trainen. Het is nog even wachten op het kunstgrasveld zodat er op school getraind kan worden.

Veldonderzoek in de Liereman

Voor de lessen biologie gingen de vierdejaars vorige week naar natuurdomein de Liereman in Oud-Turnhout. Ze verrichtten er veldonderzoek, bestudeerden het heidelandschap en hielpen een beetje met de beheerswerken.

Eerste netbaltraining voor afdeling 1

Donderdagavond werd de eerste netbaltraining gegeven aan de eerstejaars. De trainsters Marie, Linde en Alice maakten er een boeiend sportuurtje van.

Eerste initiatieles taekwando

Ahmad gaf vandaag de eerste initiatieles taekwando in de spiksplinternieuwe gevechtssportruimte. De spieren werden bij de opwarming al serieus op de proef gesteld.

Spannende klassencompetitie onder een stralend herfstzonnetje!

Na de klassencompetitie koervoetbal voor het tweede jaar is het deze week aan de eerstejaars. De voetballers zetten hun beste beentje voor om te winnen en zo punten te sprokkelen voor hun klas. De klasgenoten stonden naast het veld de gladiatoren aan te moedigen. In de sporthal werden ondertussen de eerste wedstrijden van het badmintontornooi voor de tweede graad afgewerkt.

Zesdejaars naar de Ourthe en de Ninglinspo

De zesdejaars trokken naar de vallei van de Ourthe en de Ninglinspo om de rijke geologische geschiedenis in ons land te ontdekken. Tijd om de natuur en het landschap eens op een andere manier te beleven.

Nieuwe dans/gevechtszaal

Gisterenavond werd de nieuwe dans/gevechtszaal al even uitgetest. Enkele internen deden er hun wekelijkse work-out. Binnenkort meer nieuws over trainingen karate en dans...

Eerstejaars werken rond de 3 V's

Op dinsdag 25 september hadden alle eerstejaars een projectdag. De hele dag werkten ze rond de 3 V's: vriendschap, verantwoordelijkheid en verkeer. Het werd een boeiende dag waar ze veel van elkaar opstaken.

Dansen tijdens de middagonderbreking

Vandaag was de eerste dansles onder leiding van Jo, Margot en Anke. Alle meisjes van het eerste jaar mogen komen dansen op vrijdagmiddag in de sporthal. De eerste danspasjes waren alvast veelbelovend.

Badmintontornooi op internaat

Een aantal internen (…) van 6 organiseren een badminton tornooi. Iedereen van 4-5-6 kon inschrijven. Op maandag 17/09 werden de eerste wedstrijden gespeeld. De finalisten krijgen een aantal felbegeerde beloningsbonnetj es.

Smartphone in bewaring voor een betere concentratie en nachtrust

Om de concentratie te vergroten, geven de internen die op kamer studeren hun smartphone in bewaring. Onze schrijnwerker Marc ontwierp een gebruiksvriendelijke smartphonekast. We zijn trots op dit huisontwerp. Voor het slapen gaan geven alle internen hun smartphone af.

Sport & spel op internaat onder een stralende zon

Deze namiddag werd er goed gesport en gespeeld: voetballen, netballen, een laddercompetitie, highlandgames, waterspelen, een fietstocht door de stille kempen en een competitie ping-pong & tennis … Intussen zijn de internen van het zesde jaar al met de voorbereidingen voor hun sinterklaasfeest gestart.

startmoment RVV

Bijna 40 leerlingen van de derde graad zetten zich samen met 6 leerkrachten-studiemeesters in voor leerlingen die gepest worden. Vandaag hielden zij een groepsvormend startmoment, waarbij zij van elkaar leerden hoe om te gaan met pestsituaties.

Merlijn picknick en moestuin

Merlijn nam gisterenmiddag de tijd om samen te picknicken, waarna de de handen uit de mouwen staken om een middagje te werken in de moestuin onder een stralende zon. Wat een enthousiaste bende!

Hockeytraining op internaat

Op maandag 17/09 werd de officiële aftrap gegeven voor de hockeytrainingen. Een kleine 30 internen schreven zich in, allen aangesloten bij een hockeyclub. Samen met dhr. Colligon, een ex-speler, trekken ze naar de terreinen van Taxandria in Oud-Turnhout. Er zijn nog aanvragen van leerlingen die willen leren hockeyen, maar wegens het grote succes voorlopig niet kunnen deelnemen. We hopen dat we ook deze leerlingen binnenkort kunnen laten oefenen.

Excusrie AA 1ste jaar

In de week van 18 tot 21 september gaan alle eerste jaars met de fiets op pad in de omgeving van onze school. Tijdens deze fietstocht wordt extra aandacht besteed aan veilig fietsen doorheen het drukke verkeer. Deze excursie heeft als doel de leerlingen kennis laten maken met de verschillende thema's die in de loop van het schooljaar uitgewerkt zullen worden.

Dessertenbuffet voor internen na winst in 4 tegen allen

In 4 tegen allen namen de internen van afdeling 4, 5 en 6 het woensdag 12 september op tegen hun studiemeesters. De meeste opdrachten werden tot een goed einde gebracht en dus zorgden de studiemeesters gisterenavond voor een uitgebreid dessertenbuffet.

Vlaams kampioen tennis

Maxine Verstappen (3LAc) werd zondag 9 september Vlaams kampioen tennis. Proficiat, Maxine!

Water met een smaakje!

Als gezond alternatief voor de suikerhoudende dranken bieden de leerlingen van Merlijn dit schooljaar elke week zelfgemaakt “water-met-een-smaakje” aan. Dinsdag stond munt-citroen op het menu.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief