Vandaag op SJT

Collegerecords worden scherper gesteld

Op donderdag 31 mei ging het atletiekfeest in de discipline hoogspringen verder. Het werd een ongelofelijk succes. Quinten Jochems (2La) werd mederecordhouder met zijn 1.55m. Myrthe Jansens (4Wa) verbrak het vorige record ook met haar 1.50m. Een fantastische prestatie van beide atleten! Proficiat!

Sponsorrun

Alweer veel enthousiaste lopers voor de solidariteitsrun 'Kris Van Gorp', genoemd naar een leerkracht die ooit met deze run startte. Leerlingen lieten zich sponsoren voor een aantal goede doelen en liepen per klas een aantal rondjes. Niettegenstaande de warmte en de aanmoedigingen van de klastitularissen om het rustig aan te doen, liep een aantal leerlingen de rondjes alsof hun leven ervan afhing. Mooi om zoveel inzet en aanmoediging te mogen zien. Overvloedig veel water, de lommerrijke bomen en de ijsjes van de leerlingenraad zorgden voor de nodige verfrissing. Veel dank aan al de deelnemers en de sponsors.

Slot sociaal project

Alle derdejaars zetten zich in hun vrije tijd gedurende 30 uren in voor senioren, mensen met een beperking, kansarme kinderen, langdurig zieken of vluchtelingen. Ze ervaren wat het is om iets voor de anderen te betekenen. Hun engagement werd dinsdag beloond met een feestelijk afsluiting. De leerlingen kregen hun certificaat, de mentoren werden bedankt. Tijdens de receptie werd er nog gezellig nagepraat.

Atletiekfeest

Op donderdag 24 en vrijdag 25 mei organiseerden de leerkrachten LO het jaarlijkse atletiekfeest. Onder een stralende zon gaven de leerlingen het beste van zichzelf. Elke leerling deed een poging om een collegerecord te verbreken in zijn/haar discipline. Ellen Vermeulen (6EMT-HW-LMT) verbrak met haar 47.00m het 23 jaar oude record hockeybalwerpen. Myrthe Jansens (4Wa) evenaarde het record hoogspringen met 1.40m, maar krijgt wegens tijdsgebrek op donderdag 3 juni nog de kans om dit record nog scherper te stellen. Het atletiekfeest 2018 werd een groot succes door de massale deelname van de leerlingen. Bedankt aan alle sportievelingen!

Boekenquiz

Naar jaarlijkse gewoonte streden onze 160 eerstejaars op vrijdag 25 mei voor de titel ‘winnaar van de Boekenquiz’. Kennis- en doerondes wisselden elkaar af. Na een middag vol puzzel-, kapsel-, weetjes- en ren-je-rotplezier ging groepje C van klas 1Le met de prijzen naar huis!

Vijfdejaars naar Isotopolis

De 5e jaars gingen op bezoek naar Isotopolis (Dessel). Dit informatiecentrum werpt een verhelderend licht op de complexe materies van ‘radioactiviteit’ en ‘het beheer van radioactief afval’. Hierbij kwamen zowel wetenschappelijke als maatschappelijke thema’s aan bod.

Prijsuitreiking Olyfran

Op vrijdag 18 mei mochten Xander Temmerman (6GLA) en Judit Renneboog (6LGB) de proclamatie met prijsuitreiking van Olyfran - de Vlaamse Olympiade van het Frans - bijwonen in Brussel. Enkele weken daarvoor hadden ze als toplaureaten in hun categorie de tweede ronde van deze taalwedstrijd betwist: een mondelinge proef aan de UHasselt voor een jury bestaande uit docenten Frans en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en van officiële Franse instanties. Een opgave waar beide leerlingen vooraf met gezonde nervositeit naar uitkeken. Tijdens de twee uur durende proclamatie in de Hadewychzaal van het Departement Onderwijs werd de spanning stelselmatig opgedreven. Na enkele muzikale intermezzo'

Griekenland-cultuur-STEMdag

Op de Griekenland/SteM-dag werden de leerlingen van het eerste jaar ondergedompeld in de Griekse cultuur. Met intensief opzoekwerk in onze nagelnieuwe bibliotheek kwamen ze meer te weten over de woeste minotaurus, Socrates en heel wat andere kenmerkende voorwerpen/personen uit de Griekse cultuur. Tussen het naspelen van een Grieks theater en mythes over de Griekse goden leerden de leerlingen van de eerste Latijnse ook de wereld van de programmeertaal van Lego MindStorms beheersen tijdens een stevige SteM-activiteit. Ondertussen ging de eerste Moderne aan de slag met verf en natte kalk om hun eigen fresco te ontwerpen. Op het einde van de dag vormde het Griekse alfabet voor hen geen geheimen

Actieve woensdagnamiddag op het internaat

Deze namiddag werd er actief gesport op het internaat. De meisjes van het eerste jaar speelden netbal, er werd gevoetbald tegen een bevriende school en de oudere internen kregen een initiatie kajak en kajakpolo.

Xanten!

De tweedejaars bezochten dinsdag het Archeologisch Park in Xanten. Wandelend langsheen de tempel, het amfitheater, de herberg ... ontdekten ze meer over het leven in de Colonia Ulpia Traiana. In het museum werd nadien de geschiedenis van de Colonia uit de doeken gedaan.

Kers op de taart!

Een honderdtal internen spaarde de voorbije maanden 20 beloningsbonnetjes en beleefde gisteren een sprookjesachtige namiddag in de Efteling.

Retoricatoneel

De zesdejaars schitterden de voorbije week in 'Michelangelo, Amore a prima vista'. Na 7 maanden repeteren vormden 5 voorstellingen de kers op de taart, een puike prestatie!

Excursie naar Brussel

Afgelopen dinsdag trokken alle derdejaars met de trein naar Brussel. Tijdens de stadswandeling, gegidst door leerlingen voor leerlingen, kwamen verschillende aspecten van Brussel aan bod: hoofdstad van België, hoofdstad van Europa, de middeleeuwse stad en de multiculturele stad. Afhankelijk van de studierichting brachten de leerlingen een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen, het federaal Parlement of het Museum voor Schone kunsten.

Voetbalwedstrijd OKAN-SJT

Op dinsdag 8 mei werd tijdens de middagonderbreking onder een heerlijk lentezonnetjes een voetbalwedstrijd gespeeld tussen de leerlingen van de Okanklas en een ploeg van het SJT.

Winnaars kangoeroewedstrijd

Afgelopen dinsdag werden de prijzen van de Kangoeroewedstrijd uitgereikt. Dora Chen (2GL) en Michiel Vissenberg (1Le) behaalden respectievelijk 120 en 110 op 120. Proficiat!

Geslaagde open dag

Op 6 mei hielden we onder een stralende zon onze open dag. Het werd een feestelijke dag waarbij we toekomstige leerlingen, de huidige leerlingen en hun ouders, maar ook heel wat oud-leerlingen mochten ontvangen. Rondleidingen, open vaklokalen, wetenschappelijke proefjes, bakken klimmen, voetbaltornooi, pannenkoekenhuisje, ijskarretje zijn maar een greep uit het ruime aanbod.

Music for light

Op 3,4,7 en 8 mei organiseert de RVV allerlei activiteiten ten voordele van Licht voor de Wereld. Een Vlaamse kermis, ijsjes en koffiekoeken of liedjes aanvragen... het kan allemaal voor het goede doel.

Excursie Amsterdam

Vandaag trokken de vierdejaars op excursie naar Amsterdam. De studiereis staat in het teken van de Gouden Eeuw. Alle leerlingen bezochten het Rijksmuseum waar ze onder meer schilderijen van Hals, Rembrandt en Steen konden bewonderen. Voor het tweede museum hadden de leerlingen de keuze uit Onze-Lieve-Heer-Op-Solder, het Van Goghmuseum of het Anne Frankhuis. Aansluitend verkenden de leerlingen de stad met haar bezienswaardigheden via een fotozoektocht. Nog even een hapje eten in de stad en dan moe, maar voldaan terug naar huis.

Vlotte danspasjes op het galabal

Op 27 april vond het jaarlijkse galabal voor de leerlingen van het vijfde en zesde jaar plaats. Met de hulp van leerkrachten en de ouderraad kan het balcomité weer terugblikken op een zeer geslaagde editie. Na een dessertbuffet met optredens van klasgenoten probeerden de leerlingen hun aangeleerde danspasjes uit op de dansvloer. En natuurlijk was er ook een echte fotoshoot! U kan meer foto's terugvinden op Facebook via onderstaande link. https://m.facebook.com/raf.thomas.photography/albums/209432452998363/

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief