Vandaag op SJT

Cross 4-5-6

Op donderdag 25 oktober was het aan de leerlingen van de hogere cyclus om te lopen. Ook nu waren de weergoden de lopers goed gezind. De sfeer was gezellig en de lopers hadden er zin in!

afdeling 1 en 2 bekampen elkaar in voetbal en netbal

Traditiegetrouw bekampen de internen van het eerste en tweede jaar elkaar in een match voetbal en netbal. De winnende afdeling krijgt op een avond naar keuze een gourmet aangeboden. Vorige week woensdag was er alvast een eerste wedstrijd. Benieuwd wie er dit jaar aan het langste eind zal trekken.

Collegecross 1-2-3

De leerlingen van het eerste tot en met het derde jaar liepen zich op dinsdagmiddag de ziel uit het lijf tijdens de jaarlijkse cross op ons collegedomein. Alle leerlingen leggen 1600 meter af. Was het dankzij of ondanks de stevige wind, er werden alvast weer mooie tijden neergezet. Maar het motto blijft meedoen is belangrijker dan winnen.

Speeddate 4e jaar

De leerlingen van 4 gingen vandaag tijdens 50 minuten in gesprek met voedselambassadeurs uit de eigen regio. Deze speed-date gesprekken brengen het grote vraagstuk 'voldoende eten voor 9 miljard mensen in 2050?' zéér dichtbij. De getuigenissen van de uitbater van een plaatselijke delhaize, de Vosselaarse wereldwinkel, een Turnhoutse organisatie voor voedselbedeling, de Antwerpse afgevaardigde van Vredeseilanden, geven hen wellicht al inspiratie voor een oplossing op deze levensbelangrijke vraag.

leerlingen van 4G-GL-LB op dropping

Gisterenavond trokken de leerlingen van 4G-GL-LB geblinddoekt in groepjes in de auto naar de dropplaats met de bedoeling zo snel mogelijk bij de eindbestemming te geraken via vijf proeven. Zo kregen ze bij aankomst op de dropplaats een plannetje met een rode stip op. Die moesten ze zo snel mogelijk weten te bereiken. Jammer genoeg stond hun beginpunt niet aangeduid. De meesten vertrokken dan ook snel in de verkeerde richting … Nadien werd onder meer de Nattenloop (de bovenloop van de Aa) gevolgd. Door de wei in het donker naast koeien lopen was voor de meesten een nieuwe, verrijkende ervaring ... Het uiteindelijke doel was een gezellige, gezamenlijke maaltijd in een pizzeria in Turnhout. Ach

Nacht van de jeugdbeweging

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging. Alle leerlingen die in een jeugdvereniging zitten komen in uniform naar school. Om deze dag extra glans te geven, bleven er 28 leerlingen onder begeleiding van 3 leerkrachten overnachten in een tent op school. Nadat ze eerst samen studeerden en een spel organiseerden voor de internen van de lagere jaren, aten ze samen en zongen ze rond het kampvuur.

Schrijf ze vrij. A.I.

Onze schrijf-ze-vrij-dagen namen een vliegende start: vandaag schreven onze leerlingen al 115 brieven voor Amnesty. Morgen schrijven we verder want mensenrechten doen er toe!

SJT op journaal 16/10

De verbinding die gemaakt werd tussen de school en het ISS kon op heel wat mediabelangstelling rekenen. Zo werd er een reportage gemaakt voor het 7u journaal op 16 oktober.

Tweedaagse 2e jaar

De tweedejaars gingen vorige week donderdag en vrijdag op tweedaagse. Er werd gewerkt rond vertrouwen, samenwerken, groepsdruk, pesten, ... 's Avonds was er een free podium waar iedereen kon genieten van dans en muziek.

Survival Trophy

44 internen van afdeling 4, 5 en 6 namen op woensdagnamiddag 17 oktober deel aan de Survival Trophy aan het Molse Zilvermeer. Door het water, over en onder verschillende obstakels een parcours van ongeveer 5 km afleggen in groepjes van 4 en dat om ter snelste.Ze bereikten allemaal de finish in een mooie tijd! Proficiat voor hun inzet en doorzettingsvermogen! Geniet u mee van deze beelden onderweg.

Rechtstreeks vragen stellen aan een astronaut in het ISS.

Vandaag konden een tiental leerlingen rechtstreeks een vraag stellen aan Alexander Gerst, astronaut in het ISS, het internationale ruimtestation. Ieder jaar zijn een 50-tal scholen in Europa uitverkoren om dit te doen en wij zijn in 2018 de enige Vlaamse school die deze kans kreeg. De leerlingen mochten vragen indienen en er werden er een twintigtal weerhouden. Om 14.04 uur was het zover. Na een 3-tal aanroepingen lukte het contact. De leerlingen van onze basisschool beten de spits af terwijl al onze leerlingen van het ASO en van de lagere school live het radiocontact konden volgen op een groot scherm op verschillende locaties. Alexander antwoordde uitgebreid op de interessante vragen. We k

Finale klassencompetitie koervoetbal

Na een spannende finalewedstrijd heeft 1Md de klassencompetitie koervoetbal gewonnen na het nemen van penalty's. 1Ma eindigde zo op een verdiende tweede plaats. Proficiat aan alle spelers en supporters.

Scholencompetitie voetbal

Woensdag speelden onze 1ste graad met 2 ploegen mee in de scholencompetitie. De ene (rode) ploeg werd jammer genoeg uitgeschakeld na een zeer verdienstelijke prestatie terwijl de andere (blauwe) ploeg zich kon plaatsen voor de volgende ronde! Proficiat aan beide ploegen voor hun inzet!

Rugby-initiatie

Deze avond kregen we de rugbyploeg van Arendonk op bezoek. Zij wilden graag de rugby op het sjt nieuw leven inblazen en kwamen voor een gezamenlijke training. De opkomst was alvast overweldigend. Zijn we opnieuw vertrokken voor een mooi rugbyhoofdstuk?

Prijsuitreiking architectuurwedstrijd

Om de mooie architectuur van onze school onder de aandacht te brengen, liep er in september een wedstrijd voor de leerlingen. Deze middag werden de winnaars bekend gemaakt door twee pater – jezuïeten die goed tachtig jaar geleden bij de bouw van de school aanwezig waren. Ze zijn nog steeds heel trots op de oorspronkelijke architecturale elementen van de school, maar waren ook enorm opgetogen over de strakke lijnen van de nieuwe bibliotheek. Proficiat aan de winnaars!

Voorbereiding radiocontact met ISS

Het geplande radiocontact met het ISS komt alsmaar dichterbij. De radiozendamateurs van Turnhout bouwden zaterdag een echte opnamestudio in het hoogst gelegen klaslokaal. De antenne werd op het dak geplaatst en er werd contact gemaakt met enkele satellieten in de ruimte. Deze repetitie verliep prima en doet het beste verhopen voor volgende week.

Geslaagde eerste College Run&Walk

Op zondag 7 oktober vond de eerste College Run &Walk plaats op onze school. De kinderen mochten om 10 uur de spits afbijten met de kidsrun waarbij ze 1 km moesten lopen. Daarna volgde er een opwarmsessie voor de volwassenen en hun startschot voor 5 km of 10 km weerklonk om 10.30 uur. De supporters en de wandelaars konden ondertussen genieten van een biomarkt op de speelplaats. In de loop van de voormiddag kwam de zon erdoor en kon er nagenoten worden op het terras met een versnapering en een drankje. Iedereen kon om 12 uur nog aanschuiven voor een lekkere spaghetti.

Oud-leerlingendag

De oud-leerlingendag was gisteren een groot succes. Meer dan 200 jubilarissen haalden herinneringen op tijdens een nostalgische rondleiding en genoten van het diner. Ook in het praatcafé was er een gezellige drukte.

Dag van de leraar

Vrijdag was het dag van de leraar. Leraar zijn is een roeping. Het onderwijs zoekt gepassioneerde mensen die elke les opnieuw een jong leven mee vorm en diepte willen geven. Misschien iets voor jou? Bekijk eens het filmpje. Misschien sluimert er een boeiende leerkracht in je.

Recente berichten
Zoeken op jaar
Zoeken op tags
Archief